Despre Micreoelctronica

Așa a început

Ce facem astăzi

Participând la industria europeană

Societatea s-a orientat spre produse cu mare valoare adăugată, din spectrul LED, către producția de nișă a aviației,pentru auto, calea ferată, alte cerințe speciale, având la dispoziție o linie completă de asamblare a componentelor semiconductoare, pornind de la procesarea structurii importate.
 Producția „la cerere”, orientată pe client, necesită furnizarea de soluții integrate, inovatoare, de aceea societatea și-a dezvoltat capacitatea de a livra prototipuri centrate pe LED, ce includ mediul electronic și mecanica aferente, după principiul „noi creăm piața și educăm clientul”. Serviciile unicat de „curățenie tehnologică”, domeniu considerat strategic în țările dezvoltate, pun societatea  în poziția de a livra servicii pentru firme foarte mari și instituții prestigioase, de exemplu CERN – Large Hadron Collider – Geneva.
 Prin dezvoltarea integrată a economiei mondiale și în contextul dezastrului din industria românească, societatea noastră a decis să furnizeze produse și servicii de înaltă calitate, creativitate și valoarea adăugată pentru exigenta piață europeană.
 Pentru aceasta, participăm la cercetarea comună europeană, în diverse consorții, câteva proiecte finalizate fiind exemple de bună practică europeană:
– HASTAC
– HISVESTA
– LightRolls
– Sustain Hub
 De asemenea, suntem membri în High Level Group al unor platforme și organizații profesionale europene de prestigiu: Manufuture, MINAM etc.
 Organizăm, la rându-ne, manifestări, conferințe, ateliere în plan local și regional, cu parteneri Serbia, Turcia, Moldova, pentru dezvoltarea cercetării științifice din zonă și racordarea acesteia la efortul european.
Întreprinderea Microelectronica a fost considerată „perla” industriei electronice românești, fiind întreprinderea cu cele mai valoroase și dificile atestări obținute înainte de 1990 – în domeniul nuclear, al aviației și militar.
 Producând familia de circuite integrate MOS seria 4000, incluzând memorii RAM și chiar microprocesorul Z80, Microelectronica a avut un caracter strategic pentru economia românească, în domenii de mare valoare tehnologică.
 Toate echipamentele utilizate proveneau de la cele mai renumite firme specializate. Licențele SGS și Sanyo au asigurat producția stabilă și de cea mai înaltă calitate a componentelor semiconductoare și dispozitivelor optoelectronice până în 1992.