Menu
Proiecte europene
Activitatea de cercetare se desfașoară în context european, modalitatea noastră fiind de a îngloba, în funcție de proiect, resurse intelectuale din diverse țări, în situația în care exodul creierelor romanești este deja o modă.
Cu o astfel de abordare am reușit să participăm cu succes la proiecte importante, îmbunătățind capacitatea proprie de cercetare-dezvoltare, care, în condiții normale, poate deveni o bază pentru creșterea competitivității.
HASTAC (2005-2008) și HISVESTA (2007-2010) – am dezvoltat altimetre noi (bazate pe senzori de presiune inovatori) pentru elicoptere și elemente de aviație cu aripi fixe, îmbunătățind simțitor acuratețea nivelului de zbor, micșorând astfel spațiul de gardă între nivelele de zbor și sporind eficiența zborurilor pe fondul unei siguranțe sporite.

Light-Rolls (2009-2012) a dezvoltat o modalitate nouă de înglobare a LED-urilor cu module interschimbabile, alcătuite pe bază de microsisteme construite din structuri polimerice.

SustainHub (2012-2015) furnizează o metodă sistematică de colectare și procesare de date pentru lanțul de furnizori ai producției europene, industriile țiintă fiind cea auto și a manufacturării de produse electronice.
Proiecte naționale
Microelectronica este un participant pragmatic al programelor naționale de cercetare, în fecare din proiectele sale obținând rezultate practice, implementabile pe scară mai largă.
TapFuture (2010-2012) – a dezvoltat un dispozitiv NFC (Near Field Communication) similar cu cel existent în Apple iPhone 6s pentru plăți cu telefonul, însă pentru aplicații în bibliotecile naționale, făcând evidența, controlul la raft, împrumutul și restituirea controlabile cu ajutorul telefonului mobil uzual.

FUNTEX (2011-2013) a realizat inserarea de componente LED pe materiale textile, plastice și flexibile, dezvoltând și cernelurile specifice traseelor electronice.
LUMINA LED a contribuit la dezvoltarea laboratorului de cercetare tehnologică de iluminare cu LED-uri (diodă emițătoare de lumină) pentru industria auto naţională.

Proiecte în curs
NOPYDET (2015-2018)
În colaborare cu Institutul de Fizica Materialelor de la Măgurele, se propune dezvoltarea unor detectori piroelectrici inovatori având la bază semiconductori de nouă generaţie.
Aceștia trebuie proiectați pentru exploatare la temperaturi mari (circa 1500°C), cu aplicații de la cele casnice până la sisteme de imagistică necesare sateliților.
